U Prostoru za mlade u Ilijašu  u okviru projekta “Let’s Talk” omladinska organizacija Carpe Diem organizovala je aktivnost pod nazivom „Kafa sa…“. Njihov današnji gost bio je višestruko nagrađivani profesor geografije Vedran Zubić.

Kroz neformalan razgovor mladi su postavljali pitanja koja su ih interesovala, a koja nisu dio obaveznog obrazovnog ciklusa.

Profesor Vedran Zubić proglašen je najboljim profesorom od strane učenika 2017. godine zbog svog kreativnog i zabavnog načina prenošenja znanja na učenike. Poručuje da sticanje znanja ne bi trebalo biti puko učenje napamet, već mogućnost da kroz životne primjere učenici lakše razumiju teoriju.

„Zadovoljan sam interakcijom između mladih i mene na današnjoj kafi i drago mi je što sam bio njihov gost. Mladi su pitali ono što njih konkretno zanima, a što nije dio obaveznog obrazovnog ciklusa. Naš razgovor je bio bukvalno kao razgovor u nekom kafiću, gdje smo svi opušteno pričali o onome što je mlade interesovalo. Mislim da mi iz omladine izvlačimo što ono što treba, pa evo i ako govorimo o potencijalnoj reformi obrazovanja, upravo su mladi ti koje trebamo prvo pitati“, kazao je profesor Zubić.

Profesor Zubić poručuje mladima da su školski dani najbolji dio njihovog života i da trebaju raditi ono što vole i žele.

„Mladi trebaju da uživaju u životu i rade ono što oni žele. Da budu dobri učenici i da školu dožive kao nešto što je sastavni dio njihovog života i što im omogućava bolji i lakši život, ali prije svega da budu dobri ljudi. I za kraj poručujem da se sjećaju školskih dana jer im je to najbolji dio života. Čast mi je i zadovoljstvo da me pozvala jedna ovakva grupacija i da sam kroz neformalan aspekt razgovora, koji je meni uvijek draži od klasičnih predavanja, imao priliku sa njima razgovarati“, poručio je profesor Zubić.

U ime Omladinske organizacije “Carpe Diem” govorio je Hrustem Beširević koji se zahvalio profesoru Zubiću na izdvojenom vremenu i što je podijelio sa mladima dio svog iskustva i znanja.

„Danas smo uspješno realizovali još jedno druženje u okviru projekta „Let’t talk“. Naš današnji gost je bio višestruko nagrađivani profesor geografije. Kroz opušteni razgovor pričali smo o njegovim iskustvima i obrazovanju. Drago nam je što smo imali priliku ugostiti osobu kao što je Vedran. Naši naredni koraci su organizovanje još nekoliko ovakvih druženja, jer se pokazalo da se ovakav način druženja dopada mladima. Naredni gosti će dolaziti iz drugih sfera društva koji su uspješni kako u Ilijašu, tako i na nivou BiH“, rekao je Beširević.

Za kraj Beširević je pozvao mlade da se pretplate na njihov youtube kanal „Mediji za mlade“ i najavio prvi podcast koji će se emitovati večeras.

„Večeras će biti objavljen i prvi podcast koji smo prethodnih dana snimali, a naš gost je Emela Burdžović Slipčević. Pozivam kako mlade, tako i starije da se pretplate na naš youtube kanal „Mediji za mlade“ kako bi mogli pratiti naš sadržaj“, poručuje Beširević.

Share.

Comments are closed.