ILIJAŠSPORT

Održana 22. Manifestacija izbora sportiste i sportašice općine Ilijaš: Najboljim proglašeni Emina Omanović i Hamza Kamenjaš

U kino sali Ilijaš ovog utorka održana je po 22. put Manifestacija izbora najboljeg sportiste i sportašice općine Ilijaš, kao dio programa Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Večer je, kako je u uvodnom obraćanju kazala pomoćnica načelnika Općine Ilijaš Sanja Zagorac-Jozić,  posvećena najboljim sportašicama i sportistima općine Ilijaš koji su ostvarili pravo na sportske stipendije Općine Ilijaš kao i Izboru sportista godine, sportskih kolektiva, sportskih radnika općine Ilijaš, koji sport našeg grada pronose slavom, širom naše domovine i izvan njenih granica.

Zagorac-Jozić je dodala da će Općina Ilijaš nastaviti podržavati sport i sportiste izgradnjom sportske infrastrukture i stvaranjem optimalnih uslova za njihove pripreme i trenažni proces, podržavanjem turnira, odlazaka na takmičenja, kao i nagrađivanjem najboljih i njihovih izvrsnih rezultata.

Dobitnica priznanja “SPORTAŠICA OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je:  Emina Omanović iz Atletskog kluba  Ilijaš, a dobitnik priznanja  “SPORTISTA OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je:  Hamza Kamenjaš iz Stonoteniskog kluba  “Hašim Spahić” Ilijaš.

Hamza i Emina kazali su nam šta im ovo priznanje predstavlja, svoje najveće uspjehe u prethodnoj godini, kao i planove za ovu godinu.

Hamza: Iako osvajam ovo priznanje već nekoliko godina, u svom gradu ta nagrada uvijek je lijepa i puno znači. U 2022. godini uhvatio sam ritam i osvojivši prva mjesta na prvenstvu BiH, kao i TOP 8, te pojedinačno prvenstvo U21 za seniore. S obzirom na to da sam student Elektrotehničkog fakulteta, teško je planirani, a cilj nam je izboriti opstanak ekipe STK „Hašim Spahić“ u Premijer ligi BIH gdje i pripadamo kao i posljednjih osam godina,a pojedinačno ću se boriti u nekom narednom periodu za ulazak u seniorsku reprezentaciju.

Emina: Prvo bih željela da se zahvalim načelniku Općine Ilijaš, kao i Komisiji koji su odabrali baš mene, nagrada je velika motivacija i daje snagu za svako naredno takmičenje. Jedan od najvećih uspjeha je Evropski olimpijski festival mladih, gdje sam prošla u finale i postavila državni rekord za djevojčice mlađe juniorke u skoku u dalj na otvorenom sa rezultatom 5, 95.

Emina će BiH  predstavljati i na Evropskoj olimpijadi za mlade EYOF- Slovenija 2023.godine, kao i na Evropskom timskom prvenstvu u Poljskoj juli 2023.g u Krakovu. U julu će nastupiti na Balkanskam juniorskom prvenstvu u Turskoj, a na svim ovim takmičenjima očekuje odlične rezultate.

Priznanja i nagrade

Učenici odnosno studenti, sportisti koji su postigli zapažene rezultate kako na domaćim tako i međunarodnim takmičenjima, a čiji rad, trud i zalaganje je Općina Ilijaš prepoznala i nagradila stipednijama su: Hamza Kamenjaš, Tajra Ahmetović, Abdullah Fazlić i Senad Omanović. Specijalna priznanja općine Ilijaš za 2022. godinu dodijeljuju se:  Nea Omerović, Udruženje sportskih ribolovaca „ALIĆ HIDAJET HITKO“,  Dževad Čavrk, Odbojkaški klub“ILIJAŠ“ , Aluko Inglstahl, predlagač Košarkaški klub „MLADOST“, Škola fudbala Tempo Ilijaš i Sportska akademija Ilijaš. Dobitnik priznanja “SPORTSKI TRENER  OPĆINE ILIJAŠ za 2022. godinu” je: Mirsad Kadrić iz  Odbojkaškog kluba “Ilijaš”.  Dobitnik priznanja “SPORTSKI RADNIK OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je:  Damir Beširević iz Sportske akademije Ilijaš.  Dobitnice priznanja “ŽENSKI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2022 .godinu” je:  Ženska seniorska ekipa Odbojkaškog kluba “Ilijaš”.   Dobitnik priznanja “MUŠKI MLADI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je: Košarkaški klub „Mladost“. Dobitnik priznanja “MUŠKI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je: Odbojkaški klub “Ilijaš” Dobitnica priznanja “NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je: Tajra Ahmetović iz KK „Rašid Buća“ Ilijaš.  Dobitnik priznanja “NAJUSPJEŠNIJI KADET OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je: Nasko Habibović iz Karate kluba “Rašid Buća”. Dobitnica priznanja “NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je: Harisa Mešetović iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš..  Dobitnik priznanja “NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je: Muamer Kadrić iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš. Dobitnik priznanja “SPORTAŠ-INVALID OPĆINE ILIJAŠ za 2022.godinu” je: Zahid Dervišević iz  Udruženja sportskih ribolovaca “ALIĆ HIDAJET HITKO”.

Ovo veče svojim su izvrsnim nastupom tradicionalno obogatili članovi KUD Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button