ILIJAŠVIJESTI

Održana edukacije o pisanju CV-a i motivacionog pisma za mlade u Srednjem

U okviru projekta „OD EDUKACIJE DO KOMPETENCIJE“, Omladinska organizacija „Iskoristi dan-Carpe Diem“ u subotu, 02. decembra 2023. godine realizovala je edukaciju o pisanju CV-a i motivacionog pisma, a koja se održala u Srednjem.

Tokom edukacije, mladi su imali priliku naučiti šta je to CV, njegove osnove karakteristike te se upoznati sa EUROPASS formom CV-a. U drugom dijelu edukacije, mladi su naučili šta je to motivaciono pismo, njegovu formu te su kroz praktični rad uspjeli napisati svoje prvo motivaciono pismo.

Jedna od učesnica edukacije bila je i Sarja Kulo, učenica Bošnjačke gimnazije u Sarajevu, koja je istakla zadovoljstvo zbog učešća na radionici.

„Veoma sam zadovoljna današnjom edukacijom i sigurna sam da će mi stečeno znanje u narednom periodu života vrlo koristiti. Edukacija je doprinijela da usavršim postojeće znanje, ali i saznam neke nove informacije. Nadam se da ćemo imati još ovakvih i sličnih radionica te da će pomoći i drugima, kao što je i meni“, istakla je Sajra Kulo.

Radionici u Srednjem prisustovao je i Benjamin Krdžić iz Lješeva, student druge godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

„Prijavio sam se za edukaciju pisanja CV-a i motivacionog pisma jer sam želio poboljšati svoju sposobnost pisanja istog i mogu reći da sam danas prikupio mnogo informacija, koje će mi pomoći prilikom apliciranja za volontiranje, a i kasnije kada završim fakultet“, rekao je Benjamin Krdžić.

Edukaciju u Srednjem vodila je Enisa Meštović, MA Političkih nauka, koja je istakla važnost poznavanja pisanja CV-a i motivacionog pisma među mladima.

„Prije svega, želim da se zahvalim menadžmentu Osnovne škole „Srednje“, koja nam je ustupila prostor da realizujemo radionicu za mlade u Srednjem, koji vrlo često i nemaju toliko sadržaja, odnosno neformalnih edukacija. Svi vrlo dobro znamo koliko je važno da mladi znaju napisati CV i motivaciono pismo, a kako bi znali aplicirati za različite stipendije, studentske razmjene, pripravništva, volontiranje i naravno, posao. Danas smo mnogo toga naučili, zajedno radili, ali i družili te proveli jedan lijep dan u Srednjem. Hvala našim učesnicima jer su bili aktivni i vrijedni“, kazala je Enisa Mešetović.

Projekat „OD EDUKACIJE DO KOMPETENCIJE“ realizuje se uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Povezane objave

Back to top button