Općinsko takmičenje iz geografije održano je danas u Osnovnoj školi “Srednje”. Takmičenje je organizovano za učenike IX razreda iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš, a prema kalendaru takmičenja, smotri i drugih manifestacija u organizaciji i učešću u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Prosvjetno – pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo za školsku 2018./2019. godinu.

Učenici su se takmičili za prva tri mjesta koja vode na kantonalno takmičenje i mogućnost za nastavak takmičenja iz geografije na višim nivoima.

Učenica OŠ “Đulistan” Ajla Babić osvojila je 80 bodova i zauzela prvo mjesto, učenica OŠ “Podlugovi” Amina Beganović sa osvojenih 79 bodova zauzela je drugo mjesto, a Ajla Čelik iz OŠ “Srednje” sa 78 bodova zauzela je treće mjesto.

Ukupni plasman škola čiji su se učenici takmičili je sljedeći, prva je OŠ “Podlugovi”, potom OŠ “Srednje”, na trećem mjestu OŠ “Đulistan”, četvrta je OŠ “Hašim Spahić” i posljednja OŠ “Stari Ilijaš”.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu, osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja.

Izvor: Općina Ilijaš

Share.

Comments are closed.