ILIJAŠSPORT

OK“Ilijaš“ održao prvi trening u Sportskoj dvorani nakon više od dva mjeseca

Nakon odobrenja Federanlog štaba civilne zaštite i Sportska dvorana Ilijaš je u srijedu 20.05.2020. godine ponovo počela s radom. Nakon više od dva mjeseca sportaši i sportašice počeli su s redovnim treninzima, poštujući sve propisane epidemiološke mjere zaštite od širenja koronavirusa.

Posjetili smo trening OK „Ilijaš“ gdje smo se i sami uvjerili da se mjere poštuju, i potpredsjednik OK „Ilijaš“ Mirsad Kadrić nam je kazao kako su se konačno vratili u dvoranu.

„Dočekali smo taj dan da dođemo u dvoranu, i da nastavimo tamo gdje smo stali. Danas je tačno dva mjeseca i šest dana kako smo izašli iz dvorane i kako nismo imali treninga. Osim što su svi naši igrači i igračice, pogotovo seniorske ekipe imale individualne treninge kod kuće i radili su po onom programu koje smo dogovorili, naravno to je tek možda 40 posto od onoga što bi trebali da rade, pa možda čak i manje. Tek sada ćemo u ovim prvim treninzima da vidimo u kojoj su oni fizičkoj i psihičkoj spremi, na koji način ćemo se ponovo pokrenuti, to će biti samo neki rekreativni treninzi dok se ne naviknemo, jer puno je dva mjeseca i više da nema treninga u dvorani,“ kazao je Kadrić.

Istakao je da do promjena termina nije došlo.

„ Mi imamo tu našu dugogodišnju saradnju s Radio Ilijašom i Sportskom dvoranom, imamo fantastične uslove, i možda  zbog tih uslova ima ove rezultate svake godine sve bolje i bolje. Ostali su naši termini, mi ćemo ih koristiti. Dobili smo upute  na sastancima što se tiče samih naših igrača i igračica po dolasku dvoranu, dezinfekcija lopti i rekvizita koje ćemo koristiti na treninzima. Upoznati smo s tim da će biti razdvojeni muški i ženski, kao što su uvijek i bili, tako dok se ne popuste ove mjere mi ćemo se držati maksimalno onoga što nam je preporučeno“ rekao je.

Na pitanje kako su sportisti prihvatili informaciju da se konačno vraćaju treninzima, Kadrić je istakao da su bili oduševljeni.

„Nema ih previše, zato što je ovo prvi trening OK „Ilijaš“, nismo znali kakva je situacija s dezinfekcijskim sredstvima i sa svim ostalim propozicijama kojih trebamo da se pridržavamo, ali već sljedeći trening ja njih očekujem u većem broju. Svi su jedva dočekali da ponovo treniraju u dvorani“ kazao je.

Odbojkašica Amra Arapović kazala je da sada neće ići s teškim treninzima, te da će možda pred početak sezone početi s malo jačim treninzima.

„ Drago mi je što smo ponovo počeli da treniramo, dva i po mjeseca je jako dug period za nas koji smo navikli da imamo stalno treninge i utakmice. Što se mene lično tiče trenirala sam u izolaciji, jer sam navikla i falila mi je dvorana,“ istakla je.

Nadamo se da će se sportaši i sportašice što prije vratiti u formu i biti spremi za početak nove sezone.

Povezane objave

Back to top button