ILIJAŠSPORTVIJESTI

Počeli radovi na II fazi izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu

Nakon što su potpisali Ugovor o sufinansiranju izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu – II faza, načelnik Akif Fazlić, te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić, uslijedilo je i potpisivanje Okvirnog sporazuma za izvođenje radova na izgradnji druge faze Gradskog stadiona u Ilijašu za period 2020-2022. godina, koju su potpisali načelnik Akif Fazlić i direktor firme “Fazum gradnja” Muamer Fazlić.

U proteklom periodu završena je prva faza izgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu vrijednosti 1.600.000,00 KM dok će vrijednost druge faze iznositi 1.300.000,00 KM i podrazumijeva potpuno zatvaranje objekata te krovove na tribinama i objektu.

Radovi koji su obuhvaćeni ovom fazom su završetak monolitnog dijela objekta koji se nalazi iza tribine, ugradnja čelične krovne konstrukcije sa pokrovom polukarbonatnim pločama te ugradnja fasadne bravarije“, istakao je direktor firme “Fazum gradnja“ Muamer Fazlić.

Radovi na II fazi su već počeli, a realizacijom ovog projekta podršku će dobiti i lokalna građevinska preduzeća te sačuvati radna mjesta, što je od izuzetne važnosti za  lokalnu ekonomiju.

Povezane objave

Back to top button