GALERIJAILIJAŠVIJESTI

Policijska stanica Ilijaš obilježila 06. april – Dan policije Kantona Sarajevo

U prostorijama Policijske stanice Ilijaš, danas je na prigodan način, obilježen 6. april – Dan policije Kantona Sarajevo. Na spomen ploči položeno je cvijeće i odana počast poginulim policijskim službenicima koji su stradali u period od 1992. do 1995. godine. Elvir Šehić, povjerenik Pete sindikalne organizacije PS Ilijaš čestitao je svim pripadnicima MUP-a KS i Policijske stanice Ilijaš Dan policije KS.

„Na ovaj dan, poginulim pripadnicima Policijske stanice Ilijaš u proteklom ratu „92-95“ odajemo počast na prigodan način, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe ili minutom šutnje, na spomen ploči. Sjećamo se naših kolega jer su oni dali svoje živote za odbranu BiH. Njih osam su obavljali svoj posao u Policijskoj stanici koja je bila stacionirana u Brezi i dali su svoj život za sve ovo danas i da bismo mi bili tu gdje sada jesmo“, kazao je povjerenik Šehić.

Spomen ploča trajno je sjećanje na osam poginulih pripadnika PU Ilijaš: Halilović Azmira, Vidaković Velimira, Hasečić Sakiba, Ćosić Harisa, Gačić Asima, Nahić Suvada, Kevro Muzafera i Helač Kasima.

Pripadnici policije, kao organizirana, legalna i legitimna oružana formacija, među prvima, stali su u odbranu grada Sarajeva i države, nepokolebljivo se angažirajući na području KS-a, ali i na drugim ratištima širom BiH. U odbrani Sarajeva i drugih lokaliteta u BiH smrtno su stradala 264 policajca s područja KS-a, a više stotina je ranjeno.

 

Povezane objave

Back to top button