BIHSPORTVIJESTI

Pudar stigla u Sarajevo nakon uspjeha u Dohi

Ne mogu riječima opisati osjećaj sreće i zadovoljstva

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je jučer osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a po dolasku u Sarajevo nije krila oduševljenje postignutim rezultatom.
Pudar je u Dohi ostvarila najveći uspjeh u karijeri i okitila se bronzom na 200 metara delfin s vremenom 2:07.92, te je na taj način došla do svoje 20. medalje s najvećih takmičenja.

Po dolasku u Sarajevo Lanu su dočekali brojni navijači, a ona je ubrzo nakon izlaska iz aviona došla na konferenciju za medije na kojoj je podijelila svoje utiske iz Dohe.

Lana je na Svjetsko prvenstvo došla s povredom ramena, zbog čega je propustila utrku na 100 metara delfin.

“Takve povrede se dešavaju, to nije neobično za plivanje, ali srećom nije bio ozbiljno. To je utjecalo na pripreme, pa je ovo vrijeme koje sam ostvarila zaista dobro. O tome ‘šta bi bilo kad bi bilo’ ne možemo pričati, ali sam izvukla maksimum”, rekla je Lana koja je dodala da nije ni spavala, s obzirom da je već u 3 sata iza ponoći poletjela iz Dohe.

Kako kaže, posebno joj je značila podrška Bosanaca i Hercegovaca u Dohi.

“Ne mogu riječima opisati osjećaj sreće i zadovoljstva, a posebno zbog velikog broja naših ljudi koji su me podržali s tribina u Dohi”, dodala je.

Mostarka je u polufinalu zauzela osmo, posljednje mjesto koje je vodilo u finale. Kako je istakla, nije bila zadovoljna rezultatom 2:09.42.

“Nisam bila zadovoljna polufinalom, ono nije išlo po planu. Nakon što sam završila svoju utrku, nadala sam se da će samo četiri plivačice iz drugog polufinala biti brže od mene. Bilo je neizvjesno i pao mi je kamen sa srca kad sam ušla u finale. Tada sam znala da imam novu šansu da popravim utisak iz polufinala. U finalu sam bila opuštena, išla sam odraditi utrku najbolje što mogu i to je to”, rekla je Pudar.

Za kraj ona je istakla kako je ovo tek početak godine, te da je ovaj rezultat odlična polazna tačka za ono najveće takmičenje koje je očekuje ove godine – Olimpijske igre u Parizu.

“Ovo je veliki vjetar u leđa pošto je olimpijska godina. Februar je nezgodan termin, tako da je ovo predobro vrijeme koje sam ostvarila. Imam još mnogo raditi, pripremati se, takmičiti se… Na dobrom sam putu i imam priliku napraviti nešto jako dobro”, rekla je Lana koja je dodala kako ne osjeća pritisak rezultata na Olimpijskim igrama.
Izvor: Klix.ba

Povezane objave

Back to top button