ILIJAŠSPORTVIJESTI

Safet Mujkanović nakon imenovanja za novog šefa stručnog štaba NK Ilijaš: Vjerujem da možemo obezbijediti opstanak u ligi

Nakon loših rezultata NK Ilijaš, šef stručnog štaba Fadil Hodžić je dao nepozivu ostavku. Upravni odbor NK Ilijaš na ovu poziciju imenovao je Safeta Mujkanovića. Mujakanović je već u dva navrata vodio NK Ilijaš, te FK Rudar Breza, NK Jedinstvo i ekipu Mladost iz Župče.

Ekipa NK Ilijaš se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli samo samo devet bodova iz 18 utakmica.

„Nisam očekivao poziv. Desio se taj poziv u nedjelju kada sam bio na stadionu. Prišao mi je predsjednik Upravnog odbora Selmir Vrbac i pozvao me da probam ovo spasiti što se može spasiti do kraja sezone. Vjerujem da može i igrači također vjeruju. Pokušat ćemo sve što je u našoj moći da učinimo da NK Ilijaš ostavimo u Drugoj ligi“ kazao je Mujkanović.

Jučer je u prostorijama kluba predstavljen igračima, te su nakon toga odradili i prvi trening.

„Pratio sam ekipu čitavo vrijeme i detektovao sam te neke probleme. To sam prezentovao momcima i reagovali su dobro.Već na prvom trening primjetio sam njihov angamžan i volju, tako da se nadamo u budućnosti boljim rezultatima. Pohvalio bih Upravu kluba koja radi sve da bi im obezbijedila uslove i sva ta primanja koji oni imaju. Vjerujem da ćemo se dići iz ovog pepela“ rekao je.

Do kraja sezone je ostalo 12 utakmica, a Mujkanović ističe da se može obezbijediti opstanak.

„Da nije moguće ja ne bih bio tu. Nije loša ekipa, očito nešto nije štimalo i to smo jučer pokušali ispraviti, a nešto ćemo ispravljati u toku sezone. Igru ne možemo popraviti za neka četiri treninga, ali odnos možemo i moramo“ optimistično je govorio Mujkanović.

Napomenuo da će se cijela ekipa potruditi da skupi što veći broj bodova.

U nedjelju NK Ilijaš dočekuje NK Moševac, te ovom prilikom Mujkanović je pozvao sve simpatizere kluba da dođu da ih podrže.

Povezane objave

Back to top button