BIHILIJAŠSPORTVIJESTI

U Sportskoj dvorani Ilijaš održava se 29. Međunarodni memorijalni turnir „Kemo Fazlić“

Ovog vikenda  u Sportskoj dvorani Ilijaš održava se 29. Međunarodni memorijalni turnir „Kemo Fazlić“ u organizaciji STK „Željezničar“.

Turnir se održava u znak sjećanja na istaknutog sportistu i stonotenisera koji je 1992. godine kao borac Armije BiH poginuo u odbrani Sarajeva.

Važnost turnira, sporta i stonog tenisa, ali i sjećanja na heroja odbrane i velikog sportistu Kemu Fazlića  posebno su naglasili prilikom zvaničnog otvorenja  i direktor JU KSC i Radio  Nermin Hodžić i Midhat Osmanbegović,  predsjednik Upravnog odbora Memorijala poželjevši svima puno sportske sreće, te posebno pozdravivši goste učesnike iz susjednih zemalja.

Osmanbegović je u izjavi za Radio Ilijaš naglasio kako je posebno sretan što ove godine imamo jako puno mladih koji učestvuju, te da se turnir već drugu godinu uzastopno održava u optimalnim uslovima Sportske dvorane Ilijaš.

Ovo je 29. Međunarodni stonoteniski turnir „Kemo Fazlić“  koji obilježava pogibiju poznatog stonotenisera i stonoteniskog radnika Kemu Fazlića koji je poginuo početkom agresije na BiH, na ovaj način njegove kolege i prijatelji ga se sjećaju i odaju počast za njegovu žrtvu i sportski doprinos. Klub „Željezničar“ ovo radi već 29 godina, a cilj turnira je promocija stonog tenisa u BiH, povratak na pozicije na kojima je bio prije rata u BiH, te popularizacija ovog lijepog sporta među mladima, koji promoviše zdrav način života i udaljava mlade uzraste od loših utjecaja i iskušenja ulice. Ovo je prilika da se okupe sportisti iz susjednih zemalja i šire, bivši igrači, sportski radnici, kao i aktivni takmičari imamo veterane od 40 godina do 70 plus. Imamo svake godine odličan odziv. Ono što posebno raduje da ove godine imamo više mladih prijavljenih što znači da ostvarujemo svoj cilj popularizacije i omasovljenja sporta, naveo je Osmanbegović.

Za najuspješnije učesnike na Memorijalu organizator je osigurao pehare i medalje.

Turnir se završava sutra.

Povezane objave

Back to top button