ILIJAŠSPORTVIJESTI

Sve selekcije KK Mladost nižu uspjehe i ove godine

Gostovanje u programu Radija Ilijaš

KK Mladost i u ovoj godini nastavlja nizati uspjehe svih selekcija. Proteklog vikenda ženska selekcija, pionirke ostvarile su prvu pobjedu protiv KK Hrasnica rezultatom 37-31. Također,  ostale selekcije imale su zapažene rezultate – pioniri su ostvarili vrlo bitnu pobjedu, dok su kadeti i seniori poraženi u posljednjem kolu.

U programu Radija Ilijaš gostovao je koordinator omladinskih kategorija KK Mladost, Hajrudin Vatreš, te igračice  Ilma Likić, Sara Savić i igrači Imran Osmanagić, Faris Abdukić i Imran Mahmutović.

Ženska selekcija je tek odnedavno formirana, a Vatreš ističe da već u klubu trenira oko 40 do 50 djevojčica.

„Ove godine smo prijavili dvije selekcije djevojčica od kako postoji klub. Naš klub broji više od 150 članova, od koji je sigurno 40 do 50 djevojčica što je za jedan košarkaški klub u malom gradu odlična brojka. Ženska selekcija ostvarila je prvu pobjedu i njihovi osmjesi pokazuju koliko im ta pobjeda znači“ kazao je Vatreš.

KK Mladost broj pet omladinskih kategorija i seniorsku kategoriju. Omladinske kategorije igraju ligu Kantona Sarajevo, a seniori u A2 ligi.

„Imamo dosta uspješnih i talentovanih igrača. Izdvojio bih Emina Bučuka koji je bio pozvan na pripreme juniorske reprezetacije BiH, a ove sezone izdvojio bih dva kadeta koji su najbolji u ligi, a to su Faris Avdukić kapiten kadetske selekcije i Daris Demir. Ima tu dosta i mlađih igrača koji će tek da pokažu šta znaju“ rekao je Vatreš.

Vatreš ističe da je vraćena publika u dvoranu, te da na domaćim utakmicama bude od 200 do 300 ljudi. KK Mladost u nedjelju očekuje utakmica protiv ekipe Lokomotive iz Mostara. Na ulazu u dvoranu svi simpatizeri KK Mladost mogu se učlaniti u klub, kupovinom članske karte. Cilj kluba je da sa ovim prihodima završe kancelariju koji su krenuli da rade.

KK Mladost trenutno se nalazi na šestom mjestu na tabeli, cilj im je četvrto mjesto koji vodi u play-off za ulazak u već rang.

Ilma Likić (14) košarku trenira već tri godine nastupa za selekciju pionirki i kapiten je selekcije. Govori da je trenirala puno sportova, ali košarka joj se najviše svidjela.

Desetogodišnja Sara Savić košarku trenira dvije godine i kapiten je minibasketa. Istakala je da se tim super slaže i da im je zabavno kada putuju na utakmice.

Imran Osmanagić (12) košarku trenira već četiri godine nastupa za selekciju minibasket, te je kapiten svoje selekcije.

Faris Abdukić (16) kapiten kadetske selekcije, i nastupa i za seniorsku selekciju. Ističe da je košarku odabrao iz svoj ćejfa jer su svi odabrali fudbal i da je na taj način htio da bude drugačiji.

Kapiten pionirske selekcije Imran Mahmutović (13)  ističe da je prije košarke trenirao fudbal, a kada su ga  roditelji odveli na trening košarke svidjelo mu se, te je počeo trenirati košarku.

Povezane objave

Back to top button