BIHSPORTVIJESTI

Taekwondo klub Ilijaš: Aida Matoruga viceprvakinja, a Asja Avdibegović treće mjesto na Prvenstvu BiH

Taekwondo klub Ilijaš nastupio je u nedjelju 24. marta 2024. godine na Prvenstvu BiH koje se održalo u Sarajevu. Ostvarili su odlične rezultate i  dobili viceprvakinju u formama Aidu Matorugu,  kao i 3. mjesto ( bronza) u formama, koje je osvojila Asja Avdibegović.

Tim povodom trener Mernest Beganović, crni pojas majstor 2. dan, kao  i dobitnice medalja Aida i Asja gostovale su u programu Radija Ilijaš gdje su govorili o ostvarenim rezultatima, kao i planovima.

Beganović kaže da je izuzetno zadovoljan performansom koje su izvele takmičarke i ostvarenim rezultatom.

-Naše državno takmičenje podijeljeno je na dva dijela, prvo takmičenje je za mlađe kadete, seniore i forme gdje su nastupile naše takmičarke Aida i Asja u svojim kategorijama.  Na takmičenju, održanom na Grbavici u dvorani „Goran Čengić“ gdje je bilo 260 takmičara, a na uporednom takmičenju za KUP za vrtićance bilo je također oko 200 takmičara, kazao je Beganović.

Mlađahna Aida kaže da trenira taekwondo četiri godine i da nije bilo teško osvojiti medalju i postati veceprvakinja BiH u svojoj kategoriji, mada treba puno trenirati i protivnici se mogu savladati bez muke.

Asja nam kaže da se taekwondoom bavi tri godine, da voli sport, ali da je na ovom takmičenju bilo teško jer se morala boriti sa osam kandidatkinja i zadovoljna je osvojenom medaljom.

Na drugom dijelu Državnog prvenstva, na kojem planiraju nastup 6. aprila, takmičet će se kadeti i juniori, a planiraju i nastup  na Prvenstvu FBiH.

Povezane objave

Back to top button