ILIJAŠSPORTVIJESTI

Trener juniora NK Ilijaš Admir Čehajić: Očekujemo bolje rezultate u nastavku sezone

Juniori NK Ilijaš koji se takmiče u Omladinskoj ligi -Centar 1 polusezonu završili su na 11. mjestu na tabeli. Od jula 2023. godine sa klupe vodi ih trener Admir Čehajić, vlasnik UEFA A licence.

Čehajić ističe da mu je drago što je dio ovo pozitivne sportske priče koja se dešava u Ilijašu.

„Ovi momci imaju više gostujućih utakmica  nego u svom gradu, zbog infrastrukturnih radova koji su trajali tri godine. I oni se na neki način prilagođavaju na sve ovo. Selekcija juniora završila je ovaj dio sezone na 11. mjestu od 17 ekipa. Nismo nezadovoljni, ali nismo ni zadovoljni. Mogli smo puno bolje imali smo otvorenih situacija za pozitivne bodove do samog kraja utakmice, međutim fudbal je takav nepredvidljiv. Ovi momci svakako mogu puno više. Što se tiče proljetnog dijela sezone koja nas očekuje, pripreme su u toku i očekujemo bolje rezultate i vjerujem da će oni doći. Dobili smo bolje uslove za rad i treniranje, a tu je sa nama i  istaknuti fudbalski menadžer i profesor Centra za edukaciju Nogometnog saveza BiH Mensur Dogan kao koordinator gdje će  svakako unaprijediti rad naših momaka, ali i nas trenera“ kazao je Čehajić.

Čehajić napominje da sada imaju fenomenalne uslove za rad i treniranje.

„Prije nekoliko dana sam razgovara sa profesorom Harisom Alićem gdje su radili neku studiju na nivou BiH gdje mi je iznio jedan nevjerovatan podatak što se tiče te sportske infrastrukture da je Općina Ilijaš u cijeloj BiH u samom vrhu, ako ne i jedna od najboljih. Ovo je svakako jedan dobar pokazatelj za našu sredinu u narednom periodu da ti momci imaju gdje da rade, treniraju i da se bave fudbalom, ali i nekim drugim sportovima. U narednom periodu kroz stručan i kvalitetan rad mogu napredovati i onda će i rezultati biti puno bolji“ rekao je Čehajić.

S obzirom na to da su tri godine igrali u gostima, Čehajić ističe da postoji ta „šupljina“ u radu jer nije bilo kontinuiteta, imaju fenomenalan talenat i sada imaju odlične uslove za napredak.

„Fudbal traži kontinuitet, rad, red i disciplinu. Seniori i prvi tim to je vrhunac i to je san svakog mladog momka. Imamo dobru saradnju i odnos sa šefovima prvog tima. Momci su redovni na treninzima, te pojedini dobijaju priliku, a neki su se već ustalili tamo i to je za svaku pohvalu. Pokazatelj ovim mladima jeste da je sve samo do njih uz jedan kvalitetan, stručan rad i njihovu upornost definitivno će se isplatiti“ istakao je.

Admir Čehajić vlasnik je UEFA B licence od 2013. godine, a od 2019. vlasnik je i UEFA A licence. Ističe da mu je još ostala UEFA PRO licenca, te možda u narednom periodu krene u tom pravcu.

„Fudbal je nauka cijela i to konstantno napreduje i razvija se. Nije fudbal isti sad i prije deset godina ili prije 20, 30 godina ili više. Morate da radite na sebi, da se edukujete i razvijate, a znanja nikad dosta za one koji hoće da uče i napreduju“ napominje Čehajić.

Nastavak sezone Omladinske lige počinje početkom marta, a juniori NK Ilijaš gostuju pretposljednoj ekipi Famos (V).

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Back to top button