ILIJAŠVIJESTI

Veliki jubilej u OŠ”Stari Ilijaš”: Deset godina uspješnog rada

Osnovna škola „Stari Ilijaš“ danas proslavlja svoj ljubilarni 10. rođendan. Tokom svih ovih godina realizovali su niz značajnih projekata, učenici su svoju školu na najbolji način predstavljali na općinskim, kantonalnim, ali i državnim takmičenjima.

Direktor OŠ „Stari Ilijaš“ Adem Alić ističe da je prije 15 godina na ovom mjestu bila livada i zahvaljuljući ideji dobrih ljudi, ali i zbog potreba djece i roditelja nastala je ova građevina.

„U ovom kratkom periodu naša škola je iznjedrila mnoge đake koji su nastavili koračati svojim životnim putevima, prvenstveno kao dobri ljudi i uvijek se ponosimo njima. Iza nas su mnogi rezultati takmičenja iz raznih oblasti, koja ne bi mogli postići bez ulaganja i truda svojih nastavnika koji na odgovoran i zahtjevan posao obavljaju časno i stručno, koji se svakodnevno usavršavaju prateći savremene tokove u nastavi. Ponosni smo i na učenike i nastavnike naše škole. Iz godine u godinu trudimo se, u skladu sa finansijskim mogućnostima, da obezbijedimo što bolje uvjete za rad učenicima i zaposlenicima“ kazao je Alić.

Napominje da će i dalje pažljivo birati prioritete i stvarati ugodno okruženje, jer za uspjeh je najvažnija pozitivna klima među zaposlenicima i učenicima.

„Dan škole je prilika  kada se vrednuju postignuća i uspjesi, pa ću izdvojiti nekoliko aktivnosti u ovih proteklih 10 godina: samo otvorenje škole, otvaranje stomatološke ambulante, izgradnja lifta, energetska efikasnost u PŠ Bioča, Malešići i Misoča. EU Projekat Erasmus+ „Humor u nastavi“ i „Jačajmo samopouzdanje kod učenika u osnovnoj školi““ rekao je Alić te svim građanima BiH  čestitao Dan nezavisnosti, građanima općine Ilijaš Dan općine, te svim učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima škole, čestitao Dan škole.

Sanja Zagorac – Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica čestitala je jubilej školi i uspješan rad tokom ovih godina.

„Općina Ilijaš je pored Ministarstva za odgoj obrazovanja KS jedan od najvažnijih partnera ove škole. Zajedno smo gradili i opremali ovu školu kao i područne škole u Bioči, Malešićima i Misoči. Trudili smo se da stvaramo ljepši ambijent i bolje uslove za boravak i rad učenika i uposlenika kako bi zajedničkim radom ostvarili bolje ishode u odgoju i učenju“ poručila je Zagorac – Jozić.

Također, najavila je i realizaciju novih projekata u 2024. godini. Najveći projekat čija realizacija treba da otpočne u narednih mjesec dana jeste projekat izgradnja sportske plohe i uređenja dvorišta područne škole Bioča. Sredstva za realizaciju ovog projekta su najvećim dijeliom obezbijeđena iz Budžeta Općine Ilijaš uz malu participaciju UNDP-a BiH. Realizacijom ovog projekta dobit će se prvi uređeni sportski projekat na području Bioče.

Uručne su i zahvalnice za uspješnu saradnju i doprinos u razvoju OŠ „Stari Ilijaš“ a to su: gospodinu Mahiru Deviću, gospođi Almi Salketić, BZK „Preporod“ Ilijaš, Policijskoj upravi Ilijaš i Centrotransu Ilijaš.

Kao i svake godine učenici su se potrudili i pripremili odličan program. Na svečanoj priredbi još jednom je istaknut značaj ovoga datuma za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu. Ovome događaju su prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života Općine Ilijaš, te brojni građani.

 

 

 

 

Povezane objave

Back to top button