ILIJAŠVIJESTI

Vrtić Ilijaš: “Općina Ilijaš je naš pravi partner a mi smo budućnost ovog grada“

Mališani iz Vrtića Ilijaš upriličili su tradicionalnu posjetu načelniku Akifu Fazliću povodom Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Pored odgajateljica Sanje Fejzić i Nermine Hanić, posjeti su prisustvovale Sanja Zagorac-Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica i Alma Mešić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš.

Sanja Fejzić, odgovorni odgajatelj Vrtića Ilijaš, zahvalila se Općini Ilijaš na prijemu koji je postao tradicionalan, ali posebno za investiranje u kvalitetnije odrastanje u ovoj ustanovi.

„Prvenstveno ovom posjetom čestitamo Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Učimo djecu o našem gradu Ilijašu i našoj domovini BiH na jedan prilagođen način. Ne opterećavamo djecu tužnim stvarima ali ipak je važno da im kažemo zašto se desila reintegracija. Neka znaju jer su oni u šestoj godini života. Simboličnim čestitkama i zagrljajima zahvalimo se našem uvaženom načelniku Akifu Fazliću i kompletnoj Općini Ilijaš jer investiraju u naš vrtić, u odgojno-obrazovni proces i pomažu nam da on bude što kvalitetniji. Općina Ilijaš je naš pravi partner a mi smo budućnost ovog grada“, kazala je Sanja.

Načelnik Akif Fazlić ističe da Općina Ilijaš kroz svoje programe u kontinuitetu investira u Vrtić Ilijaš u cilju stvaranja što kvalitetnijih uslova za odgojno-obrazovni proces djece.

„Zaista me ovi susreti uvijek raduju. Ovo su susreti sa našim najiskrenijim malim, budućim velikim građanima općine Ilijaš. Mi itekako imamo odgovornost prema njima. Moramo im stvarati najbolje uslove za odgoj i obrazovanje. Općina Ilijaš zaista nastoji da kroz svoje programe stvara najbolje uslove. U zadnjih nekoliko godina mnogo se uradilo. Ove godine je na red došlo vanjsko uređenje i opremanje vrtića u Ilijašu. Biće finansirano donatroskim sredstvima dobrih ljudi. Napravit će se puno lijepih sadržaja koji će učiniti boravak djece u vrtiću jako interesantnim i lijepim.

Njihova posjeta me uvijek vrati u vremena reintegracije općine Ilijaš. Emotivno se uvijek vraćamo na taj datum i da je to zapravo dan od kada živimo slobodu, imamo perspektivu i činimo sve da život u našoj Bosni i Hercegovini bude lijep. Čestitke rukovodstvu Vrtića Ilijaš i da ove dane provedu u dobrom raspoloženju i da svi osjetimo šta znači Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, kazao je načelnik Fazlić.

Djeca iz Vrtića Ilijaš uručila su prikladne zahvalnice načelniku Fazliću i pomoćnici načelnika Sanji Zagorac-Jozić za nesebičnu podršku.

Povezane objave

Back to top button