KINO

Popularni muzičar Rasta snimio film o svom životu iza rešetaka “3211”-pogledajte u kinu Ilijaš

Film “3211” je istinita priča o uspješnom muzičaru koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor gdje od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pjesme.

Film “3211”pogledajte u subotu 11.11.2023. godine u 18,00 sati u kinu Ilijaš.

Ulaz 5 KM.

U pitanju je konceptualni ciklus pjesama u igranom formatu u kojima je Stefan Đurić Rasta, nadahnut uzbudljivim i traumatičnim događajima iz svog života tokom kojih je iz svoje svakodnevice muzičara prebačen u milje istražnog zatvora, susrevši jedan drugi svijet, prostor koji ne naseljavaju njegova porodica, prijatelji i kolege, ali ga i te kako čine slušaoci njegove muzike.

Specifičnost filma “3211” je u tome što će u njemu premijerno biti predstavljene pjesme sa istoimenog albuma koji je Rasta napisao upravo u zatvorskoj jedinici pod brojem 3211.

“Ovo je priča o pravdi, otuđenosti, prepoznavanju životnih prioriteta, o životnoj snazi koja prevazilazi sve prepreke i žudnji za slobodom koja je iznad svega, ali najprije se izdvaja po tome što Rasta kroz ovu situaciju proživljava suočavanje sa vlastitim radom, svojim pjesmama i načinom na koje one obogaćuju život njihovih slušalaca. Film “3211” prikazuje jedno transformativno iskustvo koje je dinamično, traumatično i zaključuje se iskupljenjem i jednom izoštrenom slikom svijeta”, navode iz produkcije.

Režiju potpisuju Danilo Bećković i Andrijana Stojković. U filmu se pojavljuju: Stefan Đurić Rasta, Radomir Rale Milenković, Goran Sultanović, Slaviša Čurović, Milan Čučilović i mnogi drugi.

Scenario je radio Dimitrije Vojnov.

Film “3211” u bh. kina stiže od 28. septembra.

Pogledajte trailer.

Povezane objave

Back to top button