REPORTAŽE

Porodični biznis: Cvjećarstvo “Nesimović” nudi širok asortiman cvijeća ekstra kvaliteta

Cvijeće je od davnina bogatstvom svojih oblika, mirisa i boja privlačilo pažnju čovjeka. Svojom ljepotom je poticalo njegovu maštu i na razne mu načine upotpunjavalo život. Još u viktorijanskom dobu floriografija (jezik cvijeća), služila je kao sredstvo komunikacije za izražavanje osjećaja.

Cvjećarstvo je djelatnost kojom se bavi porodica Nesimović. Na zadovoljstvo ilijašana, cvjećarstvo “Nesimović” trenutno svoju proizvodnju i maloprodaju posjeduje u Ilijašu. Cvjećarstvo „Nesimović“ ima dugogodišnju tradiciju od 1997. godine koji je započeo u Bosanskoj Krupi. Vremenom se ovaj posao razvijao i svake godine posao je napredovao tako što se poboljšavao kvalitet proizvoda. Hajra Nesimović, suvlasnica porodičnog biznisa „Nesimović“ predstavila je za naš Radio Ilijaš porodični biznis u „Reportaži o ilijaškim privrednicima“.

-Poslije rata, nekoliko godina u nedostatku posla odlučili smo se za plasteničku proizvodnju. Počeli smo proizvodnju sezonskog vrtnog i balkonskog cvijeća. Širili smo asortiman, tako smo sticali nove kupce i širili tržište. Ovo je proizvodnja koja pored puno ulaganja zahtjeva i puno znanja, strpljenja i ljubavi. U Ilijašu radimo već 4 godine, a proizvodnjom se bavimo 22 godine. U ovom poslu imam pomoć od muža i sina. Sin je nakon završenog fakulteta odlučio se nastaviti baviti porodičnim biznisom. On je odrastao uz cvijeće i puno toga zna o tome, kazala je Nesimović. 

Cvijeće ima snažan raspon boja i može biti iznimno atraktivan i pun karaktera, a izbor boja za bukete i cvjetne aranžmane često odražavaju osjećaje kupca ili osobnost primatelja. Da bi se proizvelo kvalitetno cvijeće, potrebni su čisti sterilni supstrati, tegle, profesionalna hranjiva i svakako profesionalno znanje.

-Ovdje smo tek odnedvno i kupci treba da steknu naviku da poslije pijace dođu na jedno ovakvo mjesto, gdje se nudi kvalitetno cvijeće i gdje je širok izbor. Nama se vraćaju naši kupci, jer zadovoljan kupac je najbolja reklama. S obzirom da smo mi novi u Ilijašu, zadovoljni smo brojem kupaca, jer se priča o kvalitetu širi. U našem asortimanu nudimo  puno cvijetnih vrsta, a sve zavisi na koje mjesto želite da sadite cvijeće. Mi našim kupcima obavezno nudimo savjete šta posaditi u žardinjere, saksije i kako bi to sve trebalo izgledati. Najtraženije cvijetne vrste su stojeća pelargonija, surfinije, duple pelargonije, također radimo i dosta begonije, jer kupci svake godine sve više uzimaju za sjenovita mjesta. Imamo i neobične egzotične vrste od dekorativnih loza, lotusa, lantana i suncokreta. Isključivo smo bazirani na vrtno sezonsko i balkonsko cvijeće. Kvalitet je jako dobar, a cijene su pristupačne za našu platežnu moć. Pozivamo sve naše potencijalne kupce da nas posjete, jer će uživati u razgledanju naše ponude gdje imamo mnogo i visećih korpi koje su jako lijepe i specifične, istakla je Nesimović.

Posjetite cvjećarstvo „Nesimović“ koje se nalazi između Mrakova i Salkanovog hana. Putokaz će vas odvesti na tačnu adresu, gdje ćete uživati u razgledanju bogatog asortimana cvijetne ponude. Neka cvjećarstvo „Nesimović“ bude Vaš izbor kako biste na najljepši način, a pri tome kvalitetnim cvijećem ukrasili Vaša dvorišta i terase.

Povezane objave

Back to top button