REPORTAŽE

Sportsko-rekreacioni centar SRCA Ajdinovići svojom bogatom ponudom i ljepotama ponovo privlači brojne goste

Sportsko-rekreacioni centar (SRCA) “Ajdinovići“ nakon kraće pauze ponovo je krajem novembra 2019. godine otvorio svoja vrata za brojne zadovoljne goste.

Dok se ovog januara u gradovima svi gušimo u smogu, nadomak nas su vazdušne banje od kojih nas dijeli  30 ili 60 minuta vožnje.

Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići se nalazi nedaleko od magistralnog puta Sarajevo-Tuzla u istoimenom mjestu Ajdinovići  (iliti Ajdanovići kako je naviklo stanovništvo obližnjih sela) na području općine Olovo. Kompleks je sagrađen 2014. godine a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini.

Tokom naše posjete uvjerili smo se da i tokom radne sedmice mnogi iz Sarajeva, Tuzle, Olova, ali i inozemstva iskorištavaju uživanje u lijepoj i čistoj prirodi, zimskoj idili, zdravom zraku i brojnim pogodnostima koje Centar nudi. O tome nam govori animatorica Samira Krivalić.

– Čist i svjež zrak, ugodan ambijent, sportski tereni, SPA centar su samo neki od razloga koji boravak čine ljepšim. Imamo brojne aktivnosti, radionice za naše najmlađe goste. Djeca također uživaju  u našem zoološkom vrtu, kojeg obogaćujemo, tako da mogu vidjeti medvjeda, vukove, srne, konje, čime su oni oduševljeni. U ljetnom periodu također je izuzetno bogata ponuda zabavnih sadržaja za djecu i uživanja u bazenima i vodi. SRCA Ajdinovići za svoje goste od sada je uveo sasvim novu ponudu. Za sve koji žele da se opuste,odmore i rekreiraju dostupno je korištenje svih sadržaja SPA Centra  koji uključuje  korištenje bazena, jacuzzija, dvije saune, slanu i hladnu sobu, tople ležaljke  i fitness ,svakim danom u terminu od 18:00 do 22:00 sata. Naš zadatak je da se gosti osjećaju ugodno, dobrodošlo, da uživaju i da nam se ponovo vrate i ostaju duže, navela je Krivalić.

Odlični uslovi za sportiste

Sead Lagumdžija, trener Škole rukometa „Sedmerac“ Sarajevo kaže da u Ajdinovićima mladi rukometaši borave već četvrtu godinu.

To je dokaz koliko vrijedi ovo mjesto, kojih malo ima u Bosni i Hercegovini. Usluga je vrhunska, gostoprimistvo. Posebno smo zadovoljni sportskim terenima i mogućnostima usavršavanja kroz sportske aktivnosti, prirodom, životinjama. Ove godine prvi put organizujemo ovdje Zimski kamp za rukometaše, to je dokaz da roditelji podržavaju naš rad, kao i rad ovog Centra, govori trener Lagumdžija.

Škola u prirodi za mektebsku djecu

Muhamed Mehanović iz MIZ Tuzla u Ajdinovićima boravi zbog organizacije Mektebskog zimskog kampa.  Mehanović poziva i ostale kolege da iskoriste raspust i da dođu sa mektebskom djecom  u Ajdinoviće kako bi pobjegli od svakodnevnice i uživali u bogatim aktivnostima i čistom zraku.

-U Mektebskom kampu boravi 36 djece,  organizujemo radionice u jutarnjem terminu, nakon podne namaza imamo slobodne aktivnosti-sankanje, igranje, i uživanje u uslugama i razgledanje Kompleksa, kazao je Mehanović.

Na granici općina Ilijaš i Olovo, blizu Gajina, Bakića i Dolova na 150 duluma zemlje,  okružen brdima i crnogoričnom šumom, smješten je ovaj posebni kompleks koji svojim ljepotama iz dana u dan mami sve veći broj posjetilaca, a mi Vam uživanje  u prirodi i zraku preporučujemo već za ovaj vikend. SRCE je već postalo popularna destinacija za goste iz UAE, Hrvatske, Srbije, kao i cijele BiH, tako i našeg grada, ilijaških sportskih klubova, udruženja i građana. Centar je već nekoliko godina sponzor nagradnih igara za slušatelje Radio Ilijaša, a ova saradnja će, na zadovoljstvo svih, biti nastavljena.

(Sponzorisana reportaža)

Povezane objave

Back to top button